Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Neked Könnyű

Eddz, mint Napóleon!

Az edzés során, ha magas szinten akarsz teljesíteni, lényegében háborút indítasz a tested ellen. Az emberi test lusta, és nem igazán akar jó lenni egy hétvégi Spartan versenyen, vagy egy 8 órás, ultramaratonon. A tested valójában csak a minimumot akarja teljesíteni, és mindig mindent megtesz azért, hogy ne legyen fittebb.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


10 egyszerű szokás azoktól, akik lefogytak és valóban meg is tartották a súlyukat

A legtöbb ember, aki fogyókúrázik, a leadott súly 50 százalékát visszanyeri a fogyást követő első évben. A maradék nagy része a következő három évben fog visszajönni. A legtöbben alapvetően tudják, hogy az egészséges testsúly megtartása három dologra vezethető vissza: egészséges táplálkozás, kevesebb evés és mozgás. De mindezek tényleges megvalósítása nehéz lehet.

Naponta több mint 200 étkezési döntést hozunk, és ezek többsége automatikusnak vagy megszokottnak tűnik, ami azt jelenti, hogy öntudatlanul eszünk, anélkül, hogy átgondolnánk, megfontolnánk vagy tudatában lennénk annak, hogy milyen vagy mennyi ételt választunk és fogyasztunk. A megszokott viselkedés tehát gyakran felülírja a legjobb szándékainkat. Egy új tanulmány szerint az egészséges testsúly megtartásának kulcsa az egészséges szokások megerősítése.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


A hosszú élet titokzatos régiói, a Kék Zónák – 4. rész, Ikaria, Görögország

Az Ikaroszről elnevezett sziget nagyjából Buda méretével azonos, kevesebb, mint 10.000 lakossal. Az Égei-tenger Törökországhoz közel eső részén fekszik, pontosabban magasodik, mivel a sziget nagy részét hegyek uralják. Icaria lakosai két és félszer nagyobb valószínűséggel érik meg a 90 éves kort, mint az amerikaiak, és nagyjából egy évtizeddel tovább élnek, mint Európa többi része, mielőtt az öregséggel járó betegségeknek áldozatul esnének. Icaria, vagy ahogyan néha írják, Ikaria az a föld, ahol az emberek immunisnak tűnnek az Alzheimer-kórra, a szívbetegségekre, a rákra és az öregség egyéb betegségeire. Régóta híres, mint egyfajta egészségügyi központ, a görögök a szigetre a Therma közelében található meleg források miatt utaznak.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Ne hagyd ki az edzőtermet: miért fontos a súlyzózás a maratoni edzéshez?

A súlyzós edzés minden maratoni edzésprogram alapvető eleme. A futás önmagában nem eredményez teljes edzést, és a túlzott futás megfelelő erőnléti és kondicionáló program, megfelelő pihenés és megfelelő táplálkozás nélkül sérüléshez vezethet. A hosszútávfutók fokozhatják állóképességüket, megelőzhetik a sérüléseket, javíthatják sebességüket és növelhetik izomtömegüket, ha a súlyzózást beépítik edzésprogramjukba.

Miért fontos a súlyemelés a maratoni futók számára

A súlyzós edzés fő előnye a hosszútávfutók számára a sérülések valószínűségének csökkentése. Ugyanakkor az ellenállásokkal végzett edzésprogramok bizonyítottan javítják a futó sportolók sebességét és általános állóképességét is. A súlyzózás révén a futók javíthatják futóformájukat és növelhetik hatékonyságukat, ami jobb teljesítményt és gyorsabb időket eredményezhet.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Így nyújthat védelmet az életkorral összefüggő betegségek ellen a kalóriák korlátozása

A legrátermettebbek túlélése helyett az evolúció valójában a leglustábbak túléléséről szólhat. Kutatók ősi puhatestűek és csigák kövületeit tanulmányozták, és azt találták, hogy a magasabb anyagcserével rendelkező szervezetek nagyobb valószínűséggel haltak ki. Azok az állatok, amelyeknek kevesebb energiára volt szükségük a mindennapi életük működtetéséhez és a testi funkcióik fenntartásához, nagyobb valószínűséggel nyertek hosszú távon - mutatták ki az eredmények. Bár az anyagcsere nem az egyetlen tényező, amely meghatározza, hogy egy faj kihal-e, a kutatók szerint nagyon fontos összetevője a hosszú távú túlélésnek.

Ez az új felfedezés kiegészíti azt az egyre növekvő számú bizonyítékot, amely az alacsonyabb anyagcserét a hosszú élettartammal hozza összefüggésbe. (A meztelen vakondpatkányok például a leghosszabb életű rágcsálók, köszönhetően anyagcseréjük egy furcsaságának). Rozalyn Anderson majmokon végzett munkája szintén arra utal, hogy az anyagcsere az öregedési folyamat középpontjában áll. Szerinte minden az energiáról szól: az energiafelhasználásról, az energiatárolásról és arról, hogy milyen módon történik az energia kinyerése.

Kalória korlátozása majmoknál

fogyókúra kalória egészség

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Neked Könnyű

blogavatar

A boldogulás, egészség, siker csak igen kis részben szerencse kérdése. A hosszú, aktív és könnyű élet titka a kapcsolatrendszer, amit ápolunk, a tápláló étel, izmaink terhelése, alvás. Fegyelem és szorgalom, rendszeresség és (cél)tudatosság.