Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Neked Könnyű

Az idegrendszer szabályozásának 10 egészséges módja

Az idegrendszer az emberi test egyik létfontosságú rendszere, amely segít szabályozni a belső és külső ingereket az alapvető testi funkciókhoz. Az idegrendszer jellemzően szabályozza és koordinálja az emésztést, a légzést, a szívverést, az érzelmeket, a testhőmérsékletet, a testtartást és még a test erejét is, hogy túlélje és végrehajtsa a mindennapi élet terheit a jobb életminőség biztosítása érdekében. Ráadásul a mai rohanó világban könnyű belekeveredni a mindennapi élet rohanásába. Az állandó teljesítmény- és sikernyomás miatt nem csoda, hogy sokan magas szintű stresszt és szorongást tapasztalnak. Ezek az érzések nyomasztóak lehetnek, és negatív hatással lehetnek a fizikai és mentális egészségünkre. Ezért fontos, hogy megtanuljuk az idegrendszerünk szabályozásának egészséges módjait. Lényeges, hogy az idegrendszert jól szabályozottan tartsuk, mert a szabályozásában bekövetkező zavarok befolyásolhatják a teljesítményét, ami rendellenességeket és negatív állapotokat szül a szervezetben.

10 egészséges módszer az idegrendszer szabályozására

Íme a 10 legjobb módszer az idegrendszered szabályozására, hogy optimális teljesítményt nyújtson.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


A hosszú élet titokzatos régiói, a Kék Zónák – 5. rész, Nicoya, Costa Rica

Az egész világon a várható átlagos élettartam 71 év (férfiaknál 70, nőknél 72 év). Sokat nyerhetünk, ha tanulmányozzuk a világ öt konkrét régióját, ahol az emberek látszólag könnyedén 90 év fölött élnek.
A világon öt régiót neveznek kék zónáknak: Okinawa, Japán; Szardínia, Olaszország; Nicoya, Costa Rica; Ikaria, Görögország és Loma Linda, Kalifornia. Mindegyik régiónak saját étrendje, mozgásformái és közösségi struktúrája van, de mindegyiknek vannak bizonyos közös elemei - mindegyik a céltudatossággal kezdődik. Fedezzük fel a Costa Rica-i Nicoya kék zónáját, és azt, hogy mit taníthat nekünk a nicoyai életmód az emberiségről, és mit tehetnénk jobban a jövőben.

Hosszú élet 100 év

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Útmutató kezdőknek az erőnléti edzéshez

Mit jelent az erőnléti edzés?

Az erőnléti edzések célja, hogy segítsenek erős, szálkás izmokat építeni. Az ellenállást súlyok, gumiszalagok vagy a saját testsúly segítségével alkalmazzuk.

Melyek az erőnléti edzés legfontosabb előnyei?

1. Erősebb leszel

Nyilvánvalónak hangzik, de a súlyzós edzés segít túlterhelni az izmaidat, ami serkenti a növekedést és a fejlődést. Az ellenállás fokozatos növelésével idővel hatékonyan építhetsz izomtömeget.

2. Felpörgeti az anyagcserédet

Tovább
Megosztom ezt a cikket


A tudomány és a tények a bélrendszer egészsége mögött - lehet, hogy ez a hiányzó kulcs az egészségedhez és a boldogságodhoz?

taplalkozas mikrobiomMindannyian ismerjük a mantrát, miszerint a kiegyensúlyozott fehérje-, szénhidrát- és zsírtartalmú étrend mellett naponta ötször étkezzünk, de vajon a bélrendszerünkben élő 40 billió baktériumért is táplálkozunk? A bélrendszered sokkal több, mint a bélbetegségek, hanem a mentális és fizikai jóléted szerves része. És az a 40 billió baktérium? Ezernyi feladatuk van, és nagyjából a tested minden szervével és funkciójával kapcsolatban állnak. A benned élő bélbaktériumok közösségének (a bélmikrobiótának) egészségesen és boldogan tartása összefüggésbe hozható az olyan betegségek alacsonyabb kockázatával, mint bizonyos rákos megbetegedések, a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegségek. Emellett hozzájárul a mentális egészséged védelméhez, valamint az anyagcseréd, az energiád, az immunitásod, a hormonjaid és még sok minden más optimalizálásához.

Íme egy kis ízelítő abból, hogy a bélrendszered milyen dolgokat tehet érted:

Tovább
Megosztom ezt a cikket


6 tipp hogy útközben is egészségesen étkezz

Tapasztalt sportolóknak is gyakran nehéz kérdés, hogy hogyan lehet útközben is egészségesen étkezni. És az igazság az, hogy ez nem mindig könnyű. De van néhány lépés, amit megtehetsz, ha útközben vagy étteremben étkezel.

1. Készítsd elő, mint egy profi

Az előkészítés kulcsfontosságú, ha jól akarsz étkezni, és a jó szervezettség a konyhában elengedhetetlen a tested táplálásához és a zsírégetéshez. Itt az ideje, hogy eldobd azokat a kész szendvicseket, ételajánlatokat és tésztás fazekakat. Az egészséges, házilag készített, tápláló, fehérjében és egészséges zsírokban gazdag ételek sokkal jobb üzemanyagot jelentenek majd a szervezeted számára, úgyhogy lássunk hozzá a főzéshez.Top tipp: Fejleszd az étkezési előkészítő játékodat, és szerezz be rengeteg ételhordót, hogy az összes ízletes, házi készítésű ételed elférjen benne.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Neked Könnyű

blogavatar

A boldogulás, egészség, siker csak igen kis részben szerencse kérdése. A hosszú, aktív és könnyű élet titka a kapcsolatrendszer, amit ápolunk, a tápláló étel, izmaink terhelése, alvás. Fegyelem és szorgalom, rendszeresség és (cél)tudatosság.