Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Neked Könnyű

Érzelmi evés és hogyan lehet megtörni a mintát

Az érzelmi evés akadályoz a fogyásban? Megakadályozza, hogy a legenergikusabb, legegészségesebb önmagadnak érezd magad? És ami a legfontosabb, bűntudatot vagy szégyenérzetet okoz, ami végül újraindítja a körforgást?

Ha igen, akkor nem vagy egyedül.

Mi az érzelmi evés?

Az érzelmi evés a rendellenes táplálkozás egy formája, amely nagy mennyiségű étel - általában vigasztaló vagy egészségtelen ételek - fogyasztásával jár, hogy megküzdj a nehéz érzelmekkel. Ez egy nagyon gyakori körforgás, amelybe a legtöbb ember életének egy bizonyos pontján már beleesett. A jó hír a következő: van mód arra, hogy megtörjük az érzelmi evés körforgását, és meggyógyítsuk mind a testi, mind a lelki egészségünket.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


10 egészséges étel a légzőrendszer számára

A légzőrendszer a szervezet legfontosabb biológiai rendszerei közé tartozik. Légzőrendszerünk szervek és szövetek hálózatából áll, amelyek segítenek a légzésben. A légzőrendszer segít testünknek a levegőből oxigént felvenni, hogy a szervek megfelelően működhessenek. Ezenkívül a hulladékgázokat, például a szén-dioxidot is kitisztítja a vérből. Ezért kritikus fontosságú, hogy egészséges táplálkozással jó formában tartsuk.Ismert tény, hogy amit eszünk, az pozitívan vagy negatívan befolyásolja az egészségünket. Az egészséges ételek fogyasztása nem csak a légzőrendszerének, hanem az egész szervezetnek segít. Vannak bizonyos tápanyagok és élelmiszerek, amelyekről azt mondják, hogy különösen jótékonyan hatnak a tüdő működésére.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


A MEDITÁCIÓ ELŐNYEI: HOGYAN JAVÍTHATOD A MENTÁLIS ÉS FIZIKAI JÓLLÉTEDET?

A stressz az élet természetes velejárója. Néha még a túlélésünkhöz is szükséges. De nem szabad, hogy úgy eluralkodjon az életeden, hogy kimerült, szorongó vagy leeresztett leszel tőle. Sajnos világszerte emberek milliói számára ez a valóság. Egy ilyen gyors tempójú, ingergazdag és apokaliptikus érzéseket keltő világban a stresszszint szabályozása állandó küzdelmet jelenthet. De a jó hír az, hogy vannak módszerek ennek enyhítésére. És ezek egyike a meditáció.meditáció Neked könnyű
A meditációt különböző kultúrákban már i.e. 1500 óta gyakorolják, így ez az egyik legősibb módszer a mentális és fizikai jólét elérésére.

A MEDITÁCIÓ 6 ELŐNYE

Egyszerűen fogalmazva, a meditáció a tudatosság művészete. Bár a meditációnak sokféle formája létezik, amit érdemes kipróbálni, a legelterjedtebbm amikor leülve, a szemed becsukva, mély légzéssel foglalkozol egy meghatározott ideig.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


FOGYÓKÚRA OKOSAN - A TESTSÚLYSZABÁLYOZÁS ENERGETIKÁJA

Milliárdnyi elhízott ember él a Földön, és sokukat zavarja a túlsúly, és ez ellen képesek is tenni - akár rengeteg pénz kiadásával fogyasztószerek, nullkalóriás ételek, gyötrő éhezés árán. Az üzlet igazi nagy ütőkártyája, hogy a módszerek nagyobb része ideiglenes, de látványos eredményt ad, ellenben az ügyfél évekkel később visszatér az újraszerzett zsírok miatt. A leírásom kissé hosszú lesz, és az élettani részt sem fogom kihagyni, de remélhetőleg érthető és szakmailag elfogadható tudok maradni a végére is. Sokat merítettem ismét Dr. Osváth Péter előadásából és jegyzetéből, illetve a sok évvel ezelőtti élettan órákból, de természetesen nem tudományos írásról van szó.

A tápanyagok szerepe, azaz mit kell elhagyni?

A válasz egyszerű: mindenféle tápanyagra szükség van, a mérték a lényeg. Az evolúció révén az emberi szervezet tökéletesen alkalmazkodott a fejlett civilizáció előtti élethez, ezt kell megismernünk, és figyelembe vennünk ma is, erre még később visszatérek. Alapvetően kétféle tápanyag van: kalorigén, azaz amelyik tartalmaz kalóriát és non-kalorigén, azaz a víz, sók, vitaminok. A kalorigén tápanyag lehet fehérje, szénhidrát vagy zsír.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Az edzés legyűri a depressziót!

Mindenki tudja, hogy a testmozgás sok szempontból jót tesz, de sokak számára a legfontosabb előny a pszichológiai. Egyszerűen fogalmazva, a testmozgás hatására jobban érezzük magunkat. De hogyan?

Molekuláris mechanizmusok a testmozgás és a depresszió között

A testmozgás depresszióellenes hatásainak egyik kulcsszereplője a kynurenin nevű biokémiai anyag, amely a triptofán nevű aminosavból keletkezik. A kinurenin átalakulhat kinurénsavvá, amely neuroprotektív szer, VAGY kinolinsavvá, amely neurotoxin, és a depresszióval hozható összefüggésbe. Az edzésben lévő izmok felveszik a kynurenint, ami megakadályozza annak kinolinsavvá való átalakulását, és ezáltal segít megelőzni a depressziót. Egy másik biokémiai anyag, amely részt vesz a testmozgás antidepresszáns hatásában, az úgynevezett agyi neurotrofikus faktor vagy BDNF röviden. A BDNF kulcsszerepet játszik a neuroplaszticitásban, ami az agy azon képességét jelenti, hogy átstrukturálja önmagát. A neuroplaszticitás korlátozott a depresszióban és más mentális zavarokban. A testmozgás megnövelte a BDNF-et, és segít az agy átalakításában és a stresszhez való alkalmazkodásban, ami kulcsfontosságú a depresszió megelőzésében és kezelésében, miközben javítja a kogníciót.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Neked Könnyű

blogavatar

A boldogulás, egészség, siker csak igen kis részben szerencse kérdése. A hosszú, aktív és könnyű élet titka a kapcsolatrendszer, amit ápolunk, a tápláló étel, izmaink terhelése, alvás. Fegyelem és szorgalom, rendszeresség és (cél)tudatosság.