Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Neked Könnyű

A legnagyobb edzési hiba, amit januárban elkövethetsz

Mindent bele?

Amikor beköszönt az új év, sokakban átkattan egy kapcsoló ha az edzésről van szó: mindig és mindenkor csak az edzés számít. Míg az elmúlt évben az erőnléti edzések, jógaórák vagy kocogások talán csak csekély (vagy... hiányzó) szerepet játszottak sok ember mindennapjaiban, az edzés elkezd tolongani az elsődleges helyért, amint a januárt tervezik a naptárukban.

Azonban, ha olyan fitneszrutint szeretnél kialakítani, amely hosszú távon megmarad, akkor a legjobb dolog, ha ellenállsz a késztetésnek, hogy mindent beleadj, amikor elkezdesz újra edzeni.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Testsúlycsökkentő programok: Egy hatékony útmutató a férfiaknak

Testsúlycsökkentés. Egy szó, amely sokak hátán végigfut a hideg, és az ízetlen saláták és a fárasztó edzőtermi edzések képeit idézi fel. Sokáig úgy tűnt, hogy a fogyókúrás tanácsok inkább a nőkre irányulnak, de a férfiaknak is szembe kell nézniük a nem kívánt kilók leadásának kihívásával. Akár az apatestet szeretnéd leküzdeni, akár az ülőmunka miatt felszaladt súlyt, a kifejezetten férfiak számára kifejlesztett fogyókúrás programok ismerete és megértése megváltoztathatja a helyzetet.

Miért van szükségük a férfiaknak különleges figyelemre a fogyás terén?

A közhiedelemmel ellentétben a férfiak és a nők nem egyformák, ha a fogyásról van szó. Az olyan tényezők, mint az izomtömeg, a hormonális különbségek és az anyagcsereráták kulcsfontosságú szerepet játszanak. A férfiak általában nagyobb arányban rendelkeznek izomtömeggel, mint a nők. Ez az izomtömeg kétélű kard lehet: miközben segít a kalóriaégetésben még nyugalmi állapotban is, azt is jelenti, hogy a férfiaknak több kalóriára van szükségük a testsúlyuk megtartásához.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


A KÖNNYŰ AEROB EDZÉS, AZAZ AZ 1. ÉS 2. ZÓNA ELŐNYEI

A fitnesz világában sokakat vonz a nagy intenzitású, kemény edzések varázsa, amelyek gyors eredményeket ígérnek. Bár a kihívást jelentő edzéseknek megvan a maguk helye, nem szabad figyelmen kívül hagyni a könnyű aerob edzés értékeit sem. A gyakran minden mozgás alapjaként emlegetett könnyű aerob edzés számtalan olyan előnnyel jár, amely hozzájárul az erős és egészséges testhez. Ebben a blogban ezeket az előnyöket tárjuk fel, és azt, hogy miért kell minden fitneszprogram szerves részét képeznie.

MI AZ A KÖNNYŰ AEROB EDZÉS?

egészség aerob edzés nekedkonnyu
A könnyű aerob edzés alacsony vagy közepes intenzitású, hosszabb ideig fenntartható testmozgást jelent. Olyan egyenletes, ritmikus tevékenységekre összpontosít, amelyek kihívást jelentenek a szív- és érrendszer számára, és javítják az általános állóképességet. A könnyű aerobik mozgást jellemzően sokáig fenntartható tempóban végzik, lehetővé téve az egyének számára, hogy egy kissé nehézkes beszélgetést folytassanak.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Hogyan éld túl az ünnepeket? 7 tipp az egészségedért

Itt vannak az ünnepek, a vendégségek, sütemények, otthoni pihenés ideje. És egészségünkre az egyik legmegterhelőbb időszak is egyben. Korlátlan cukor és alkohol fogyasztás, érzelmileg megterhelő családi látogatások, vagy azok elmaradása, ajándékpara, felborult napirend, kialvatlanság. Az év vége általában a súlygyarapodás időszaka is, néhány nap alatt több kilogrammot is lehet hízni, ami biológiai szempontból bámulatos, de közegészségügyileg tragédia. A bűntudatot pedig egy távoli igérettel söpörjük a szőnyeg alá, hogy január elsejétől minden más lesz. Erre a cikk végén még is visszatérek, miért nem működik ez az önbecsapás.

Az elhízás önmagában nem betegség - de megbetegít

Az elhízás komoly egészségügyi kihívást jelent a fejlett és fejlődő világban egyaránt. A szervezetünk az évmilliók alatt a kiszámíthatatlan táplálék elérhetőségre optimalizálódott. Nagyon jól viseljük az éhezést - biológiai értelemben, azaz egészséget nem károsítja - és nagyon jól tudunk raktározni. Amint ételhez jutunk, azt azonnal, a napi igényünk felett is fel tudjuk dolgozni, és elraktározni glikogénként az izmokban és a májban, valamint minden további felesleget szinte korlátlan mértékben a zsírszövetben.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Újévi fogadalmak - spontán vagy tervezett módon?

Az új évi fogadalmak nagy része január közepéig elbukik. Bár az ideális kezdés mindig a most, ha egy távolabbi dátumot tűzünk ki, mint az újévi hagyományos fogadalom nap, érdemes felkészülni erre. Azaz érdemes, vagy a spontán döntés jobb? Ezt a témát járom körbe.

1. rész: A statisztika világa - hányan tesznek újévi fogadalmat?

Az újévi fogadalmak hagyománya mélyen gyökerezik kultúránkban, és a friss évkezdet mindig lehetőséget kínál arra, hogy átgondoljuk életünket, és pozitív változásokat hozzunk létre. Az érdekesség kedvéért nézzünk néhány számot: Kutatások szerint az emberek körülbelül 40-50% -a tesz újévi fogadalmat. Ez azt jelenti, hogy minden második vagy harmadik személy a világon megfogalmaz valamilyen célt az évkezdetkor.

Egyes országokban az újévi fogadalmak készítése még erőteljesebb hagyománynak számít. Például az Amerikai Egyesült Államokban az emberek 60% -a fogalmaz meg célokat január elsején.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Neked Könnyű

blogavatar

A boldogulás, egészség, siker csak igen kis részben szerencse kérdése. A hosszú, aktív és könnyű élet titka a kapcsolatrendszer, amit ápolunk, a tápláló étel, izmaink terhelése, alvás. Fegyelem és szorgalom, rendszeresség és (cél)tudatosság.