Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Neked Könnyű

5 érv, hogy átaludd az éjszakát

A zsúfolt munkarend, a zajos városok és a társadalmi kötelezettségek mind olyan dolgok, amelyek jelentős hatással lehetnek az egészségre. Hogyan? Nemcsak azt befolyásolják, hogy hogyan és mikor eszel, hanem azt is, hogy megfelelő mennyiségű alvásra van-e lehetőséged.
A megfelelő alvás manapság sokak számára csak álomnak tűnik. Hiába próbálkoznak keményen, túl sok időt töltenek vagy munkával, vagy szórakozással, gyakran elfelejtik a megfelelő pihenést. A jó éjszakai alvás olyan, mint egy elixír a szervezeted számára. Fizikailag és szellemileg is fel tud frissíteni. Sőt, számos mentális és fizikai betegség kockázatát is csökkentheti.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Edzés kánikulában

Bár az utóbbi években a nyár eléggé kiszámíthatatlan, egy dologra biztosan számíthatunk, a hőhullámokra. Az edzést emiatt azonban nem érdemes elhagyni, mindössze pár dologra kell odafigyelni:

Hallgass a testedre

Ha szédülsz, szomjas vagy száraz a szád, akkor nagy valószínűséggel dehidratált lettél, és több vizet kell innod. Azonnal. Az olyan tünetek, mint a hányinger, a túlzott izzadás, a gyors légzés és a görcsök hőkimerülésre/hőgutára utalhatnak. Ilyenkor a mozgást abba kell hagyni, legyen az bármilyen fontos verseny és folyadék, sók utánpótlása mellett a testet is hűteni kell (árnyék, zuhany, hideg víz, vizes ruha/törülköző)

Tovább
Megosztom ezt a cikket


7 lépés az Aktív élethez

Legyünk őszinték - bár az aktív életmódról köztudott, hogy jót tesz a testnek és az elmének, sokkal nehezebb lehet, mint gondolnád, hogy ezt következetesen megtartsd. Akár először teszed meg a lépést az aktív életmód felé, akár újra belevágsz, a motiváció megtartása lehet a legtrükkösebb rész. A trükk? Tanítsd meg magadat az aktív életmód elfogadására fenntartható, apró, kezelhető életmódbeli változtatásokkal. És persze ne feledkezz meg arról sem, hogy az egész folyamatot szórakoztatóvá tedd!

Tovább
Megosztom ezt a cikket

5678910
»

Neked Könnyű

blogavatar

A boldogulás, egészség, siker csak igen kis részben szerencse kérdése. A hosszú, aktív és könnyű élet titka a kapcsolatrendszer, amit ápolunk, a tápláló étel, izmaink terhelése, alvás. Fegyelem és szorgalom, rendszeresség és (cél)tudatosság.