Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Neked Könnyű

A teljes éjszakai alvás 5 meglepő egészségügyi előnye

A zsúfolt munkarend, a zajos városok és a társadalmi kötelezettségek mind olyan dolgok, amelyek jelentős hatással lehetnek az egészségre. Hogyan? Nemcsak azt befolyásolják, hogy hogyan és mikor eszel, hanem azt is, hogy megfelelő mennyiségű alvásra van-e lehetőséged.
A megfelelő alvás manapság sokak számára csak álomnak tűnik. Hiába próbálkoznak keményen, túl sok időt töltenek vagy munkával, vagy szórakozással, gyakran elfelejtik a megfelelő pihenést. A jó éjszakai alvás olyan, mint egy elixír a szervezeted számára. Fizikailag és szellemileg is fel tud frissíteni. Sőt, számos mentális és fizikai betegség kockázatát is csökkentheti.

A teljes éjszakai alvás egészségügyi előnyei

Segít fenntartani az egészséges testsúlyt

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Nincs konditerem? Ez a 3 dolog teszi az otthoni testmozgást ugyanolyan hatékonnyá

A megélhetési költségek emelkedésével sokaknak az edzőtermi tagság és a fitneszórák egyre megfizethetetlenebbé válnak. A jó hír azonban az, hogy otthon is ugyanolyan sokat fejlődhetsz: A szív- és érrendszeri állóképesség, az izomerő és a rugalmasság a fittség legfontosabb összetevői. És mindegyikük edzhető kevés felszereléssel vagy anélkül. Nézzük meg, miért - és hogyan - illeszthetjük be őket a barkácsedzés programjába.

1. Szív- és érrendszeri állóképesség

edzés egészség

Tovább
Megosztom ezt a cikket


A hosszú élet titokzatos régiói, a Kék Zónák – 3. rész, Loma Linda, Dél-Kalifornia

Alig száz kilométerre a bűn városától, Los Angelestől található Loma Linda. Spanyolul kedves hegyet jelent a település neve, és 9.000 adventista otthonául szolgál. Ez a közösség Kék Zóna kutatásoknak köszönhetően vált híressé, ugyanis számos tagjuk kimagaslóan magas életkort élt meg. Ez még nem minden. A jellegzetes amerikai halálokok, a szív és érrendszeri megbetegedések és a rákbetegségek is ritkábban fordulnak elő tagjaik között. Vajon mi lehet a titkuk? A hitük, valamiféle csodaszer vagy táplálék, esetleg szerencsés genetika?

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Fehérjeszeletek vs. fehérjeturmixok: Melyik a jobb az izomnövekedéshez?

A nagyobb fizikai erő és a tónusosabb fizikum elérésében a fehérje szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni. A gyakran az "élet építőkövének" nevezett fehérje kulcsfontosságú szerepet játszik az izomnövekedésben és a regenerálódásban, így minden fitneszrajongó étrendjének kulcsfontosságú összetevője. De amikor a fehérjefogyasztásról van szó, a lehetőségek változatosak és zavarosak. A legelterjedtebb formák közé tartoznak a fehérjeszeletek és a fehérjeturmixok. Mindkettő kényelmes, hordozható és fehérjével teli, de melyik a jobb az izomnövekedés szempontjából?

Tovább
Megosztom ezt a cikket


A négy legjobb és legrosszabb élelmiszer a hosszú élethez

Több mint 150, a világ leghosszabb életű emberének étrendjét vizsgáló felmérés feldolgozása alapján, 8 pontban foglalták össze hosszú életű emberek étrend titkait.táplálkozás egészség 100 év

Ez a négy legjobb és négy legrosszabb élelmiszer leegyszerűsíti a táplálkozásunk alapjait: A bab, a zöldségek, a gyökérzöldségek, a gyümölcsök, a teljes kiőrlésű gabonafélék, a diófélék és a magvak előnyben részesítése. Az idő emberek nagy része is fogyaszt húst, de ezt takarékosan teszik, ünnepi ételként, kis köretként vagy ételek ízesítésére használják.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Neked Könnyű

blogavatar

A boldogulás, egészség, siker csak igen kis részben szerencse kérdése. A hosszú, aktív és könnyű élet titka a kapcsolatrendszer, amit ápolunk, a tápláló étel, izmaink terhelése, alvás. Fegyelem és szorgalom, rendszeresség és (cél)tudatosság.