Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Neked Könnyű

Makrotápanyagok: a bűvös hármas

A makrotápanyagok, vagy röviden makrók, az ételekben lévő üzemanyagot jelentik, amelyre a szervezetnek szüksége van ahhoz, hogy fenntartsa magát. Amikor az emberek a makrókat emlegetik, általában csak a három energiaforrásunkról beszélnek: a zsírról, a fehérjéről és a szénhidrátokról.

Miért fontosak ezek?

Míg az elfogyasztott kalóriák teljes mennyisége befolyásolja a súlyváltozásért, addig az egyes makrók relatív aránya ezekben a kalóriákban befolyásolja a testösszetétel és a sportteljesítmény változását.

A makrók megfelelő egyensúlyát a céljaid és életmódod határozza meg. Az izomépítőknek a megfelelő mennyiségű fehérje bevitelére kell összpontosítaniuk. Ha a fogyás és a karcsúsodás a célod, akkor jó kezdet a szénhidrátbevitel, különösen a cukrok csökkentésére való törekvés. Ha sokat sportolsz, vagy hosszútávú kerékpáros/ futó vagy, akkor valószínűleg a szénhidrátok széles skáláját szeretnéd beépíteni az étrendedbe.

Ha a makroegyensúlyt a céljaidnak megfelelően alakítod ki, sokkal könnyebben elérheted a céljaidat.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


3 dolog, amit megtehetsz, hogy a hálószobád pihentető alvóhely legyen

Nem azért, de hány éves a matracod?

Miért kell ennyire bonyolultnak lennie a jó éjszakai pihenésnek? Ez a kérdés (bizonyos esetekben szó szerint) éjszakánként nem hagyott nyugodni, és ha az online alvási tanácsok végtelen kínálatából következtetni lehet, tudom, hogy nem vagyok egyedül. Pedig olyan egyszerűnek kellene lennie: Fáradtnak érzed magad, lefekszel, elalszol, és felfrissülve ébredsz. Sajnos, ahogy azt személyes tapasztalatból és számos alvástudományi cikk szerkesztéséből megtanultam, nagyon sok tényező megzavarhatja ezt a folyamatot - bizonyos egészségügyi állapotok, technológiai szokások és koffeinfogyasztás, hogy csak néhányat említsek.

alvás nekedkonnyu egészség

A környezeted is nagyban befolyásolhatja az elalvást és az alvásban maradás képességét. Valószínűleg hallottad már a szokásos tanácsot, hogy tartsd hűvösen a hálószobádat, és tedd minél sötétebbé, de vannak más módszerek is, amelyekkel előkészítheted a helyiséget a pihenésre.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


13 hatékony módszer az egészséges szokások kialakítására

Az egészségesebb döntések meghozatala javíthatja az életét, és segíthet abban, hogy tovább élj. Talán korábban már próbálkoztál azzal, hogy egészségesebben étkezz, többet mozogj, többet pihenj, leszokj a dohányzásról vagy csökkentsd a stresszt, de nem tudtad betartani ezeket a szokásokat.

Kétségtelen, hogy ez nem könnyű, de a tanulmányok azt mutatják, hogy vannak módszerek, amelyekkel javíthatod az egészséges életmód kialakítására és fenntartására való képességedet. Ez a cikk néhány javaslatot ad az egészséges szokások kialakításához.

Íme 13 hatékony módszer az egészséges szokások kialakítására és megtartására.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Fogyókúra a tizenévesek számára: Átfogó útmutató az edzéshez, a kardióhoz és a táplálkozáshoz - 1. rész

fogyókúra nekedkonnyuTinédzsernek lenni és a felesleges testzsírral megbirkózni egyaránt kihívást jelent. Sok tinédzser küzd a súlyával és a testképével, és fontos, hogy ezeket az aggodalmakat egészséges és hatékony módon kezeljük. Ebben az átfogó útmutatóban a kifejezetten tinédzserekre szabott megfelelő edzés-, kardió- és táplálkozási stratégiákat mutatok be, amelyek segíthetnek nekik elérni fogyókúrás céljaikat. Lényeges megjegyezni, hogy ezek a stratégiák biztonságosak és előnyösek a tinédzserek számára, megcáfolva azt a mítoszt, hogy a súlyzós edzés káros vagy gátolja a növekedést. Merüljünk bele!

Tovább
Megosztom ezt a cikket


A KÖNNYŰ AEROB EDZÉS, AZAZ AZ 1. ÉS 2. ZÓNA ELŐNYEI

A fitnesz világában sokakat vonz a nagy intenzitású, kemény edzések varázsa, amelyek gyors eredményeket ígérnek. Bár a kihívást jelentő edzéseknek megvan a maguk helye, nem szabad figyelmen kívül hagyni a könnyű aerob edzés értékeit sem. A gyakran minden mozgás alapjaként emlegetett könnyű aerob edzés számtalan olyan előnnyel jár, amely hozzájárul az erős és egészséges testhez. Ebben a blogban ezeket az előnyöket tárjuk fel, és azt, hogy miért kell minden fitneszprogram szerves részét képeznie.

MI AZ A KÖNNYŰ AEROB EDZÉS?

egészség aerob edzés nekedkonnyu
A könnyű aerob edzés alacsony vagy közepes intenzitású, hosszabb ideig fenntartható testmozgást jelent. Olyan egyenletes, ritmikus tevékenységekre összpontosít, amelyek kihívást jelentenek a szív- és érrendszer számára, és javítják az általános állóképességet. A könnyű aerobik mozgást jellemzően sokáig fenntartható tempóban végzik, lehetővé téve az egyének számára, hogy egy kissé nehézkes beszélgetést folytassanak.

Tovább
Megosztom ezt a cikket

«
12

Neked Könnyű

blogavatar

A boldogulás, egészség, siker csak igen kis részben szerencse kérdése. A hosszú, aktív és könnyű élet titka a kapcsolatrendszer, amit ápolunk, a tápláló étel, izmaink terhelése, alvás. Fegyelem és szorgalom, rendszeresség és (cél)tudatosság.