Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Neked Könnyű

Makrotápanyagok: a bűvös hármas

A makrotápanyagok, vagy röviden makrók, az ételekben lévő üzemanyagot jelentik, amelyre a szervezetnek szüksége van ahhoz, hogy fenntartsa magát. Amikor az emberek a makrókat emlegetik, általában csak a három energiaforrásunkról beszélnek: a zsírról, a fehérjéről és a szénhidrátokról.

Miért fontosak ezek?

Míg az elfogyasztott kalóriák teljes mennyisége befolyásolja a súlyváltozásért, addig az egyes makrók relatív aránya ezekben a kalóriákban befolyásolja a testösszetétel és a sportteljesítmény változását.

A makrók megfelelő egyensúlyát a céljaid és életmódod határozza meg. Az izomépítőknek a megfelelő mennyiségű fehérje bevitelére kell összpontosítaniuk. Ha a fogyás és a karcsúsodás a célod, akkor jó kezdet a szénhidrátbevitel, különösen a cukrok csökkentésére való törekvés. Ha sokat sportolsz, vagy hosszútávú kerékpáros/ futó vagy, akkor valószínűleg a szénhidrátok széles skáláját szeretnéd beépíteni az étrendedbe.

Ha a makroegyensúlyt a céljaidnak megfelelően alakítod ki, sokkal könnyebben elérheted a céljaidat.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Fogyókúra a tizenévesek számára: Átfogó útmutató az edzéshez, a kardióhoz és a táplálkozáshoz - 3. rész

A tizenévesek fogyókúrájáról szóló sorozatom a harmadik részéhez érkezett. Az első részben az edzésekről írtam, míg a második részben a táplálkozásról és az aerob edzéseről. A sikeres eredmények eléréséhez elengedhetetlen a kulcsfontosságú stratégiák megértése és végrehajtása. Íme, a tizenéves fiúk testsúlykontrolljának alapvető szempontjai:

1. Állítsd be a célodat
Mielőtt elkezdenéd az utadat, világosan határozd meg a céljaidat. Akár egy adott testzsírszázalék elérése, akár a sportteljesítményed javítása, akár egyszerűen csak a fizikumod javítása a cél, egy világos cél segít motiváltnak és koncentráltnak maradni a folyamat során.

fogyókúra tizenéves tinédzser táplálkozás célkitűzés

2. Határozz meg egy idővonalat
A fogyókúra konkrét ütemtervének meghatározása kulcsfontosságú a fejlődés nyomon követéséhez és a szükséges kiigazítások elvégzéséhez. A 12 hetes fogyókúrás terv népszerű választás, mivel lehetővé teszi a fokozatos és fenntartható zsírvesztést, miközben megőrzi az izomtömeget. A tervet azonban egyéni igényeihez igazíthatja, akár több, akár kevesebb idő áll rendelkezésére. Ne feledd, hogy a lassú és folyamatos fejlődés a kulcs az izomtömeg és az általános egészség megőrzéséhez.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Fogyókúra a tizenévesek számára: Átfogó útmutató az edzéshez, a kardióhoz és a táplálkozáshoz - 1. rész

fogyókúra nekedkonnyuTinédzsernek lenni és a felesleges testzsírral megbirkózni egyaránt kihívást jelent. Sok tinédzser küzd a súlyával és a testképével, és fontos, hogy ezeket az aggodalmakat egészséges és hatékony módon kezeljük. Ebben az átfogó útmutatóban a kifejezetten tinédzserekre szabott megfelelő edzés-, kardió- és táplálkozási stratégiákat mutatok be, amelyek segíthetnek nekik elérni fogyókúrás céljaikat. Lényeges megjegyezni, hogy ezek a stratégiák biztonságosak és előnyösek a tinédzserek számára, megcáfolva azt a mítoszt, hogy a súlyzós edzés káros vagy gátolja a növekedést. Merüljünk bele!

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Testsúlycsökkentő programok: Egy hatékony útmutató a férfiaknak

Testsúlycsökkentés. Egy szó, amely sokak hátán végigfut a hideg, és az ízetlen saláták és a fárasztó edzőtermi edzések képeit idézi fel. Sokáig úgy tűnt, hogy a fogyókúrás tanácsok inkább a nőkre irányulnak, de a férfiaknak is szembe kell nézniük a nem kívánt kilók leadásának kihívásával. Akár az apatestet szeretnéd leküzdeni, akár az ülőmunka miatt felszaladt súlyt, a kifejezetten férfiak számára kifejlesztett fogyókúrás programok ismerete és megértése megváltoztathatja a helyzetet.

Miért van szükségük a férfiaknak különleges figyelemre a fogyás terén?

A közhiedelemmel ellentétben a férfiak és a nők nem egyformák, ha a fogyásról van szó. Az olyan tényezők, mint az izomtömeg, a hormonális különbségek és az anyagcsereráták kulcsfontosságú szerepet játszanak. A férfiak általában nagyobb arányban rendelkeznek izomtömeggel, mint a nők. Ez az izomtömeg kétélű kard lehet: miközben segít a kalóriaégetésben még nyugalmi állapotban is, azt is jelenti, hogy a férfiaknak több kalóriára van szükségük a testsúlyuk megtartásához.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Újévi fogadalmak - spontán vagy tervezett módon?

Az új évi fogadalmak nagy része január közepéig elbukik. Bár az ideális kezdés mindig a most, ha egy távolabbi dátumot tűzünk ki, mint az újévi hagyományos fogadalom nap, érdemes felkészülni erre. Azaz érdemes, vagy a spontán döntés jobb? Ezt a témát járom körbe.

1. rész: A statisztika világa - hányan tesznek újévi fogadalmat?

Az újévi fogadalmak hagyománya mélyen gyökerezik kultúránkban, és a friss évkezdet mindig lehetőséget kínál arra, hogy átgondoljuk életünket, és pozitív változásokat hozzunk létre. Az érdekesség kedvéért nézzünk néhány számot: Kutatások szerint az emberek körülbelül 40-50% -a tesz újévi fogadalmat. Ez azt jelenti, hogy minden második vagy harmadik személy a világon megfogalmaz valamilyen célt az évkezdetkor.

Egyes országokban az újévi fogadalmak készítése még erőteljesebb hagyománynak számít. Például az Amerikai Egyesült Államokban az emberek 60% -a fogalmaz meg célokat január elsején.

Tovább
Megosztom ezt a cikket

«
12

Neked Könnyű

blogavatar

A boldogulás, egészség, siker csak igen kis részben szerencse kérdése. A hosszú, aktív és könnyű élet titka a kapcsolatrendszer, amit ápolunk, a tápláló étel, izmaink terhelése, alvás. Fegyelem és szorgalom, rendszeresség és (cél)tudatosság.