Az étkezési vagy fitneszrutinodtól nem szabad, hogy rosszul érezd magad.

Köztudott, hogy a lányok és a nők óriási nyomást éreznek a "tökéletes test" iránt - de ez nem csak őket terheli. A férfiaknak is végtelen társadalmi elvárásokkal kell szembenézniük, hogy például egy Marvel-figurához hasonlóan tömegeljék vagy "férfiasítsák" magukat, és fogyjanak vagy maradjanak "soványak", hogy megfeleljenek a diétás kultúra lehetetlen normáinak. Az biztos, hogy a férfiak esetében nem ugyanazok a társadalmi következményei annak, ha nem felelnek meg ezeknek az ideáloknak - az értékük nem kapcsolódik elválaszthatatlanul a megjelenésükhöz, mint a nők esetében -, de ez nem jelenti azt, hogy nem szenvednek.

Miközben férfiak milliói küzdenek étkezési zavarokkal és rossz testképpel, a kutatások azt mutatják, hogy kevésbé valószínű, hogy beszélnek róla, mivel az a közkeletű - és hozzátehetnénk, hogy pontatlan - feltételezés, hogy csak a nők tapasztalják ezeket a problémákat. És érdemes megjegyezni, hogy a testtel való elégedetlenség különösen gyakori a meleg férfiak körében, akiknek a külsőségekre különös és intenzív hangsúlyt fektetnek.

Az étkezési zavarok és a rossz testkép minden nemű, fajú, etnikumú, szexuális irányultságú, korú és méretű embert érinthetnek, de sajnos sok férfi szenved attól, hogy a megbélyegzés miatt nem jut kezeléshez,