Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Neked Könnyű

A testképproblémák a férfiakat sem kerülik el - 3 dolog amit ma meg kell tenned

Az étkezési vagy fitneszrutinodtól nem szabad, hogy rosszul érezd magad.

Köztudott, hogy a lányok és a nők óriási nyomást éreznek a "tökéletes test" iránt - de ez nem csak őket terheli. A férfiaknak is végtelen társadalmi elvárásokkal kell szembenézniük, hogy például egy Marvel-figurához hasonlóan tömegeljék vagy "férfiasítsák" magukat, és fogyjanak vagy maradjanak "soványak", hogy megfeleljenek a diétás kultúra lehetetlen normáinak. Az biztos, hogy a férfiak esetében nem ugyanazok a társadalmi következményei annak, ha nem felelnek meg ezeknek az ideáloknak - az értékük nem kapcsolódik elválaszthatatlanul a megjelenésükhöz, mint a nők esetében -, de ez nem jelenti azt, hogy nem szenvednek.

Miközben férfiak milliói küzdenek étkezési zavarokkal és rossz testképpel, a kutatások azt mutatják, hogy kevésbé valószínű, hogy beszélnek róla, mivel az a közkeletű - és hozzátehetnénk, hogy pontatlan - feltételezés, hogy csak a nők tapasztalják ezeket a problémákat. És érdemes megjegyezni, hogy a testtel való elégedetlenség különösen gyakori a meleg férfiak körében, akiknek a külsőségekre különös és intenzív hangsúlyt fektetnek.

Az étkezési zavarok és a rossz testkép minden nemű, fajú, etnikumú, szexuális irányultságú, korú és méretű embert érinthetnek, de sajnos sok férfi szenved attól, hogy a megbélyegzés miatt nem jut kezeléshez,

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Testsúlycsökkentő programok: Egy hatékony útmutató a férfiaknak

Testsúlycsökkentés. Egy szó, amely sokak hátán végigfut a hideg, és az ízetlen saláták és a fárasztó edzőtermi edzések képeit idézi fel. Sokáig úgy tűnt, hogy a fogyókúrás tanácsok inkább a nőkre irányulnak, de a férfiaknak is szembe kell nézniük a nem kívánt kilók leadásának kihívásával. Akár az apatestet szeretnéd leküzdeni, akár az ülőmunka miatt felszaladt súlyt, a kifejezetten férfiak számára kifejlesztett fogyókúrás programok ismerete és megértése megváltoztathatja a helyzetet.

Miért van szükségük a férfiaknak különleges figyelemre a fogyás terén?

A közhiedelemmel ellentétben a férfiak és a nők nem egyformák, ha a fogyásról van szó. Az olyan tényezők, mint az izomtömeg, a hormonális különbségek és az anyagcsereráták kulcsfontosságú szerepet játszanak. A férfiak általában nagyobb arányban rendelkeznek izomtömeggel, mint a nők. Ez az izomtömeg kétélű kard lehet: miközben segít a kalóriaégetésben még nyugalmi állapotban is, azt is jelenti, hogy a férfiaknak több kalóriára van szükségük a testsúlyuk megtartásához.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Neked Könnyű

blogavatar

A boldogulás, egészség, siker csak igen kis részben szerencse kérdése. A hosszú, aktív és könnyű élet titka a kapcsolatrendszer, amit ápolunk, a tápláló étel, izmaink terhelése, alvás. Fegyelem és szorgalom, rendszeresség és (cél)tudatosság.