Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Neked Könnyű

3 dolog, amit megtehetsz, hogy a hálószobád pihentető alvóhely legyen

Nem azért, de hány éves a matracod?

Miért kell ennyire bonyolultnak lennie a jó éjszakai pihenésnek? Ez a kérdés (bizonyos esetekben szó szerint) éjszakánként nem hagyott nyugodni, és ha az online alvási tanácsok végtelen kínálatából következtetni lehet, tudom, hogy nem vagyok egyedül. Pedig olyan egyszerűnek kellene lennie: Fáradtnak érzed magad, lefekszel, elalszol, és felfrissülve ébredsz. Sajnos, ahogy azt személyes tapasztalatból és számos alvástudományi cikk szerkesztéséből megtanultam, nagyon sok tényező megzavarhatja ezt a folyamatot - bizonyos egészségügyi állapotok, technológiai szokások és koffeinfogyasztás, hogy csak néhányat említsek.

alvás nekedkonnyu egészség

A környezeted is nagyban befolyásolhatja az elalvást és az alvásban maradás képességét. Valószínűleg hallottad már a szokásos tanácsot, hogy tartsd hűvösen a hálószobádat, és tedd minél sötétebbé, de vannak más módszerek is, amelyekkel előkészítheted a helyiséget a pihenésre.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


A KÖNNYŰ AEROB EDZÉS, AZAZ AZ 1. ÉS 2. ZÓNA ELŐNYEI

A fitnesz világában sokakat vonz a nagy intenzitású, kemény edzések varázsa, amelyek gyors eredményeket ígérnek. Bár a kihívást jelentő edzéseknek megvan a maguk helye, nem szabad figyelmen kívül hagyni a könnyű aerob edzés értékeit sem. A gyakran minden mozgás alapjaként emlegetett könnyű aerob edzés számtalan olyan előnnyel jár, amely hozzájárul az erős és egészséges testhez. Ebben a blogban ezeket az előnyöket tárjuk fel, és azt, hogy miért kell minden fitneszprogram szerves részét képeznie.

MI AZ A KÖNNYŰ AEROB EDZÉS?

egészség aerob edzés nekedkonnyu
A könnyű aerob edzés alacsony vagy közepes intenzitású, hosszabb ideig fenntartható testmozgást jelent. Olyan egyenletes, ritmikus tevékenységekre összpontosít, amelyek kihívást jelentenek a szív- és érrendszer számára, és javítják az általános állóképességet. A könnyű aerobik mozgást jellemzően sokáig fenntartható tempóban végzik, lehetővé téve az egyének számára, hogy egy kissé nehézkes beszélgetést folytassanak.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


10 egészséges étel a légzőrendszer számára

A légzőrendszer a szervezet legfontosabb biológiai rendszerei közé tartozik. Légzőrendszerünk szervek és szövetek hálózatából áll, amelyek segítenek a légzésben. A légzőrendszer segít testünknek a levegőből oxigént felvenni, hogy a szervek megfelelően működhessenek. Ezenkívül a hulladékgázokat, például a szén-dioxidot is kitisztítja a vérből. Ezért kritikus fontosságú, hogy egészséges táplálkozással jó formában tartsuk.Ismert tény, hogy amit eszünk, az pozitívan vagy negatívan befolyásolja az egészségünket. Az egészséges ételek fogyasztása nem csak a légzőrendszerének, hanem az egész szervezetnek segít. Vannak bizonyos tápanyagok és élelmiszerek, amelyekről azt mondják, hogy különösen jótékonyan hatnak a tüdő működésére.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Így nyújthat védelmet az életkorral összefüggő betegségek ellen a kalóriák korlátozása

A legrátermettebbek túlélése helyett az evolúció valójában a leglustábbak túléléséről szólhat. Kutatók ősi puhatestűek és csigák kövületeit tanulmányozták, és azt találták, hogy a magasabb anyagcserével rendelkező szervezetek nagyobb valószínűséggel haltak ki. Azok az állatok, amelyeknek kevesebb energiára volt szükségük a mindennapi életük működtetéséhez és a testi funkcióik fenntartásához, nagyobb valószínűséggel nyertek hosszú távon - mutatták ki az eredmények. Bár az anyagcsere nem az egyetlen tényező, amely meghatározza, hogy egy faj kihal-e, a kutatók szerint nagyon fontos összetevője a hosszú távú túlélésnek.

Ez az új felfedezés kiegészíti azt az egyre növekvő számú bizonyítékot, amely az alacsonyabb anyagcserét a hosszú élettartammal hozza összefüggésbe. (A meztelen vakondpatkányok például a leghosszabb életű rágcsálók, köszönhetően anyagcseréjük egy furcsaságának). Rozalyn Anderson majmokon végzett munkája szintén arra utal, hogy az anyagcsere az öregedési folyamat középpontjában áll. Szerinte minden az energiáról szól: az energiafelhasználásról, az energiatárolásról és arról, hogy milyen módon történik az energia kinyerése.

Kalória korlátozása majmoknál

fogyókúra kalória egészség

Tovább
Megosztom ezt a cikket


A teljes éjszakai alvás 5 meglepő egészségügyi előnye

A zsúfolt munkarend, a zajos városok és a társadalmi kötelezettségek mind olyan dolgok, amelyek jelentős hatással lehetnek az egészségre. Hogyan? Nemcsak azt befolyásolják, hogy hogyan és mikor eszel, hanem azt is, hogy megfelelő mennyiségű alvásra van-e lehetőséged.
A megfelelő alvás manapság sokak számára csak álomnak tűnik. Hiába próbálkoznak keményen, túl sok időt töltenek vagy munkával, vagy szórakozással, gyakran elfelejtik a megfelelő pihenést. A jó éjszakai alvás olyan, mint egy elixír a szervezeted számára. Fizikailag és szellemileg is fel tud frissíteni. Sőt, számos mentális és fizikai betegség kockázatát is csökkentheti.

A teljes éjszakai alvás egészségügyi előnyei

Segít fenntartani az egészséges testsúlyt

Tovább
Megosztom ezt a cikket

«
12

Neked Könnyű

blogavatar

A boldogulás, egészség, siker csak igen kis részben szerencse kérdése. A hosszú, aktív és könnyű élet titka a kapcsolatrendszer, amit ápolunk, a tápláló étel, izmaink terhelése, alvás. Fegyelem és szorgalom, rendszeresség és (cél)tudatosság.