Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Neked Könnyű

A hosszú élet titokzatos régiói, a Kék Zónák – 5. rész, Nicoya, Costa Rica

Az egész világon a várható átlagos élettartam 71 év (férfiaknál 70, nőknél 72 év). Sokat nyerhetünk, ha tanulmányozzuk a világ öt konkrét régióját, ahol az emberek látszólag könnyedén 90 év fölött élnek.
A világon öt régiót neveznek kék zónáknak: Okinawa, Japán; Szardínia, Olaszország; Nicoya, Costa Rica; Ikaria, Görögország és Loma Linda, Kalifornia. Mindegyik régiónak saját étrendje, mozgásformái és közösségi struktúrája van, de mindegyiknek vannak bizonyos közös elemei - mindegyik a céltudatossággal kezdődik. Fedezzük fel a Costa Rica-i Nicoya kék zónáját, és azt, hogy mit taníthat nekünk a nicoyai életmód az emberiségről, és mit tehetnénk jobban a jövőben.

Hosszú élet 100 év

Tovább
Megosztom ezt a cikket


A négy legjobb és legrosszabb élelmiszer a hosszú élethez

Több mint 150, a világ leghosszabb életű emberének étrendjét vizsgáló felmérés feldolgozása alapján, 8 pontban foglalták össze hosszú életű emberek étrend titkait.táplálkozás egészség 100 év

Ez a négy legjobb és négy legrosszabb élelmiszer leegyszerűsíti a táplálkozásunk alapjait: A bab, a zöldségek, a gyökérzöldségek, a gyümölcsök, a teljes kiőrlésű gabonafélék, a diófélék és a magvak előnyben részesítése. Az idő emberek nagy része is fogyaszt húst, de ezt takarékosan teszik, ünnepi ételként, kis köretként vagy ételek ízesítésére használják.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


7 lépés az Aktív élethez

Legyünk őszinték - bár az aktív életmódról köztudott, hogy jót tesz a testnek és az elmének, sokkal nehezebb lehet, mint gondolnád, hogy ezt következetesen megtartsd. Akár először teszed meg a lépést az aktív életmód felé, akár újra belevágsz, a motiváció megtartása lehet a legtrükkösebb rész. A trükk? Tanítsd meg magadat az aktív életmód elfogadására fenntartható, apró, kezelhető életmódbeli változtatásokkal. És persze ne feledkezz meg arról sem, hogy az egész folyamatot szórakoztatóvá tedd!

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Neked Könnyű

blogavatar

A boldogulás, egészség, siker csak igen kis részben szerencse kérdése. A hosszú, aktív és könnyű élet titka a kapcsolatrendszer, amit ápolunk, a tápláló étel, izmaink terhelése, alvás. Fegyelem és szorgalom, rendszeresség és (cél)tudatosság.